Μητροπολίτης Πάφου: Απαράδεκτο φοιτητές να ενοικιάζουν δωμάτια στα κατεχόμενα


Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως αισθάνθηκε ντροπή όταν πληροφορήθηκε ότι πολλοί φοιτητές μεταβαίνουν στα κατεχόμενα και ενοικιάζουν δωμάτια γιατί είναι πιο φθηνά και έρχονται στις ελεύθερες περιοχές για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στα Πανεπιστήμια. Είναι κάτι το απαράδεκτο, είπε.


Σε ομιλία του στο χώρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως η Αρχιεπισκοπή που έχει την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να επεκτείνει το θεσμό στην Λευκωσία και αλλού όπου υπάρχουν φοιτητές και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Πρόσθεσε ακόμη πως το έργο που δημιούργησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με τις φοιτητικές εστίες στην Λεμεσό θα συνεχιστεί.


Στόχος μου, ανέφερε, είναι «να ενισχύσω την επικοινωνία με τους νέους με παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά κυρίως να ενισχύσω τη στήριξη των νέων, των άπορων φοιτητών και μαθητών, με υποτροφίες στους άριστους, καθώς και με κατασκηνώσεις, αιμοδοσίες και δημιουργία Φοιτητικών Εστιών στις πόλεις με Πανεπιστήμια».


Έθιξε ακόμη και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, προσθέτοντας πως σε κάθε ζευγάρι, αναλογούν 1,3 παιδιά . Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως δεν αναπληρώνεται ο πληθυσμός μας και ότι ως ελληνισμός πολύ σύντομα θα εξαλειφθούμε και θα γίνουμε μια μικρή μειοψηφία σ’ αυτόν τον τόπο. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να μιμηθούμε κάτι που γίνεται στην περιοχή της Θράκης όπου υπάρχουν Μουσουλμάνοι. Εκεί συνέχισε η Εκκλησία δίνει βοήθεια σε αυτά τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν πέραν των δύο παιδιών και στο τρίτο και στο τέταρτο και στο πέμπτο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της ζωής. 


Αναφορικά με το ζήτημα του αυτοκέφαλου της εκκλησίας της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως για τον ίδιο είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι λυμένο. Μερικοί συνυποψήφιοι είπαν ότι σε περίπτωση εκλογής τους θα το θέσουν εκ νέου στην σύνοδο για να ληφθεί άλλη απόφαση. Η σύνοδος, είπε, με πλειοψηφία τάχτηκε υπέρ της αναγνώρισης του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής εκκλησίας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πήραν το μέρος του Ουκρανικού Πατριαρχείου λόγω φυλετικών σχέσεων και επειδή είναι και αυτοί Έλληνες μαζί με εμάς, αλλά γιατί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το δίκαιο των οικουμενικών συνόρων.   


Διαβάστε ακόμη: Εγκαινιάστηκε το Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.