Με συλλήψεις… γιόρτασε ο Ερντογάν την Εργατική Πρωτομαγιά

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 50 συλλήψεις μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που δεν είχαν άδεια από τις κρατικές αρχές.

Το πρωί της Δευτέρας (1/5) μέλη του συνδικάτου Umut-Sen επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην περιοχή Μπεσίκτας του Βοσπόρου, προς την πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία τους εμπόδισε και προχώρησε σε 15 συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, περίπου 30 μέλη του Κόμματος Λαϊκής Απελευθέρωσης (ΗΚΡ), τα οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ, έλαβαν την ίδια απάντηση με την αστυνομία να διαλύει τη συγκέντρωση και να συλλαμβάνει 20 μέλη.

Ένταση σημειώθηκε και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Μάλτεπε, όταν η αστυνομία ζήτησε από διαδηλωτές και διαδηλώτριες να αποσύρουν τα πανό που έφεραν μαζί τους. Το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο σημείο αρνήθηκε και ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα στους απεργούς και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επιπλέον 15 άτομα.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.