Μελόνι: «Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του»

Ομόφωνη διαχείριση του μεταναστευτικού, ζήτησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη συνάντησή της σήμερα Δευτέρα (10/7) στη Ρίγα με τον Λετονό ομόλογό της Κρισιάνις Κάρινς.

«Η Λετονία έχει εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, η συζήτηση για πρωτογενή μεταναστευτικά ρεύματα αντί για δευτερογενή είναι πιο εύκολη», δήλωσε η Μελόνι.

«Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του διότι είμαστε διαφορετικά έθνη. Αν εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όποιον έρχεται να ζήσει στις χώρες μας, όταν οι ροές τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το όλο αυτό θέμα», πρόσθεσε η Μελόνι μετά τη συνάντηση με τον Λετονό πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου του ΝΑΤΟ του Βίλνιους, μαζί με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας» και εξήγησε ότι «οι θέσεις της Ιταλίας και της Λετονίας, ουσιαστικά, είναι ταυτόσημες με απόλυτη στήριξη της Ουκρανίας και καταβολή προσπάθειας ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην ασφάλεια και στην άμυνά της».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.