Μελόνι: Αγώνας ενάντια στο χρόνο με στόχο τον κρατικό προϋπολογισμό


Στην αρχή της συνάντησής της, στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε: «αύριο στην Ρώμη θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για αγώνα ενάντια στο χρόνο, με στόχο την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού».


Παράλληλα, η Μελόνι πρόσθεσε: «είμαι ευχαριστημένη που επέλεξα να έρθω στις Βρυξέλλες για την πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό και ιδίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι αυτή είναι μια θέση που η Ιταλία επέλεξε να υποστηρίξει με σαφήνεια». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επικέντρωσαν την προσοχή τους στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο μεταναστευτικό.


Σήμερα το μεσημέρι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε ένα άτυπο γεύμα εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι. Συνεργάτες της, άφησαν να διαρρεύσει ότι η συνομιλία ήταν «ευχάριστη και επιβεβλημένη».


Στην βελγική πρωτεύουσα, η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε, επίσης, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. H συνομιλία τους διήρκεσε πενήντα λεπτά και αυτή την ώρα συναντά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, στην συνέχεια, πρόκειται να έχει και γεύμα εργασίας.


Διαβάστε επίσης: Κομισιόν για παρακολουθήσεις: Οι εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.