Μελιτζανοσαλάτα | Χρυσές Συνταγές

Instagram: mychicdish

…ίσως το πιο αναγνωρίσιμο και αγαπημένο dip παγκοσμίως! Η δική μας μελιτζανοσαλάτα κυκλοφορεί και ως Baba Ganoush, Mutabbal, Eggplant salad ή Aubergine dip, με αμέτρητες παραλλαγές και πολλές μικρές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, ανάλογα με τη χώρα που τη διεκδικεί. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ δύο που να μοιάζουν ίδιες και αυτό με ενθουσιάζει και με προκαλεί να δημιουργήσω για το «Κομψό μου πιάτο» τη δική μου μοναδική συνταγή, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από όλες τις άλλες. Η επιτυχία είναι δεδομένη εφόσον δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, παρά μόνον η ιδιαίτερη γεύση που μας αρέσει. Απολαύστε την.

  • Κόψτε κάθετα στη μέση 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες και τοποθετήστε τις σε ταψί. Αλείψτε τις με ελαιόλαδο και πασπαλίστε τις με χονδρό αλάτι. Ψήστε τις σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και να μαλακώσουν εντελώς.
  • Αφήστε τις να κρυώσουν και αφαιρέστε την ψίχα τους μέσα σε μια μεγάλη κούπα. Λιανίστε την με δύο πιρούνια, ανάλογα με την υφή που θέλετε να δώσετε στη δική σας μελιτζανοσαλάτα.
  • Προσθέστε και ανακατέψτε ελαφρά να αγκαλιαστεί η ψίχα με τα εξής υλικά: μία κουταλιά από ελαιόλαδο, φρέσκο χυμό λεμονιού, μηλόξυδο, ταχίνι, μαγιονέζα, στραγγιστό γιαούρτι και μία πρέζα από αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κύμινο και ξύσμα πορτοκαλιού. Επίσης, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο και μια μέτρια πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, κομμένη σε
    πολύ μικρούς κύβους.
  • Σερβίρετέ την με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω και γαρνίρετέ την με ελιές Καλαμών και πιπεριές Φλωρίνης.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.