Μειωμένη η εμπιστοσύνη των Γάλλων προς τον Εμανουέλ Μακρόν


Το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στο 32% και είναι το μικρότερο από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου της εταιρίας ερευνών Elabe που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Les Échos.


 


Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως έπειτα από μια πτώση δύο μηνών ο βαθμός εμπιστοσύνης των Γάλλων πολιτών στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει να σταθεροποιείται, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.


Το μερίδιο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου ανακάμπτει λίγο μεταξύ των πολιτικά μετριοπαθών Γάλλων πολιτών, οι οποίοι εκτιμούν θετικά τα μέτρα που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση στην προσπάθεια να διατηρήσει την αγοραστική τους δύναμη ενόψει των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.


Αντίθετα, ο Μακρόν συνεχίζει να χάνει έδαφος στους πιο προνομιούχους κύκλους. Το ποσοστό εμπιστοσύνης μειώθηκε άλλες 9 μονάδες μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο, πέφτοντας στο 37%, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 16 μονάδες μέσα σε τρεις μήνες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.