Μαριάνθη Παγουτέλη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον διορισμό της – Κατηγορείται για αντισημιτισμό

Στην αμφιλεγόμενη προαγωγή της δικαστικού Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου αναφέρεται ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΑΖ, το οποίο σημειώνει: «Η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  προήγαγε μια δικαστικό, φερόμενη αντισημίτρια και αρνήτρια του Ολοκαυτώματος στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, προκαλώντας σάλο στην Ελλάδα (…) H Παγουτέλη είναι άκρως αμφιλεγόμενη. Η δικαστής στη διάσημη δίκη για το αντισημιτικό βιβλίον ‘Εβραίοι, όλη η αλήθεια’ είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης του γνωστού ακροδεξιού συγγραφέα Κωνσταντίνου Πλεύρη. Η δίκη τελικά ολοκληρώθηκε με καταδίκη του Πλεύρη. Η Παγουτέλη ωστόσο μειοψήφισε υπέρ της αθώωσης του, αιτιολογώντας το σκεπτικό της σε 32 σελίδες. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: ‘Ο συγγραφέας Πλεύρης αναφέρεται σε αποσπάσματα από τα ιερά βιβλία του Ταλμούδ. Αυτά περιέχουν αναμφίβολα μισαλλόδοξες και αντιχριστιανικές διδασκαλίες που έρχονται σε αντίθεση με κάθε έννοια ουμανισμού. Δικαίως λοιπόν ο Πλεύρης επισημαίνει ότι ο Εβραίος που τα οικειοποιείται φανερά στερείται ανθρωπισμού’».

Η ΤΑΖ αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε ένα μπλογκ που διατηρούσε η Παγουτέλη, όπου αποκαλούσε «μύθο» το Ολοκαύτωμα, προκειμένου οι Εβραίοι να αποσπάσουν χρήματα για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. «Η Παγουτέλη δεν παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για δικό της ιστολόγιο. Ωστόσο, πολιτικοί παρατηρητές δεν το πιστεύουν» σημειώνει η ΤΑΖ. Παρά τις αμφιλεγόμενες απόψεις, γεγονός είναι ότι πλέον προάγεται στον Άρειο Πάγο, σημειώνει η εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στην έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας.

Ερώτηση από Όλγα Κεφαλογιάννη 

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαολογιάννη κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την προαγωγή σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου της κυρίας Μαριάνθης Παγουτέλη.

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ η οποία επικαλείται ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  της 2ας Σεπτεμβρίου 2022 “Η κυρία  Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» και μάλιστα στο σκεπτικό της «δικαιολογούσε τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη»”.

Η γαλάζια βουλευτής σημειώνει πως το ΚΙΣ “διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας”.

Και ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Η θέση της κυβέρνησης 

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι η επιλογή της κας Παγουτέλη υπερψηφίστηκε και από άλλα κόμματα και δεν υπήρξαν ενστάσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτονόητο ότι δεν νοείται καμία προσέγγιση ρατσιστικού περιεχομένου. Μακριά από εμάς τέτοιες προσεγγίσεις», τόνισε.

To άρθρο Μαριάνθη Παγουτέλη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον διορισμό της – Κατηγορείται για αντισημιτισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.