Μανιτάρια με κουρκούτι μπίρας | Χρυσές Συνταγές

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (μεζεδάκι για 5-6 άτομα):

250 γρ. (20 περίπου) ολόκληρα μικρά άσπρα μανιτάρια

1 μεγάλο αβγό

2/3 φλ. (100γρ.)  απλό αλεύρι

½ κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½ κουταλιά λάδι

½ φλ. μπίρα (από τενεκεδάκι που μόλις ανοίξατε)

μπόλικο λάδι για τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε στα γρήγορα με τρεχούμενο νερό τα μανιτάρια και ύστερα τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας.

Χτυπάτε καλά με το σύρμα το αβγό σε ένα μπολ μέχρι να αφρίσει. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, και αλατοπίπερο και τα αναμιγνύετε καλά. Ύστερα, βάζετε μέσα την μπίρα και προσθέτετε το αλεύρι Χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να σμίξουν καλά τα υλικά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα κατσαρόλι μέχρι να κάψει (ένα κοματάκι ψωμί που ρίχνετε μέσα, ροδίζει αμέσως). Καρφώνετε με σουβλάκι ένα-ένα τα μανιτάρια και τα βουτάτε στο μίγμα. Τα ανασηκώνετε, αφήνετε το περισσό μίγμα να πέσει στο μπολ και τα ρίχνετε στο λάδι. Τηγανίζετε τα μανιτάρια τμηματικά, λίγα-λίγα κάθε φορά, για να μην συνωστίζονται μέσα στο λάδι. Τα αφήνετε να φουσκώσουν και να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά, παρακολουθώντας τα και γυρίζοντάς τα με ξύλινο κουτάλι στο μέσο του ψησίματος,  για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Συνεχίζετε το τηγάνισμα αφήνοντας το λάδι να ξαναζεσταθεί ανάμεσα στις δόσεις τηγανίσματος.

Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά, ή χλιαρά.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.