Μήνυμα Βαρβιτσιώτη σε ακτοπλόους: «Κάντε γενναία πακέτα εκπτώσεων, εξανεμίζεται ο μισθός για τη μεταφορά σε ένα νησί»

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε και σήμερα (12.7.2023) μήνυμα στους ακτοπλόους να κάνουν γενναία πακέτα εκπτώσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς όπως τόνισε: «δεν μπορεί να εξανεμίζονται ο μισθός και το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας για τη μεταφορά της σε ένα νησί».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ακτοπλόους για το θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν «πάρει φωτιά» και η κυβέρνηση περιμένει ίσως και αύριο τις εταιρείες να αποφασίσουν την εμπορική πολιτική των εκπτώσεων που θα ακολουθήσουν στο θέμα των τιμών.

Το πρωί ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι οι ακτοπλόοι πρέπει να παρουσιάσουν γενναία πακέτα με μειώσεις στα εισιτήρια των πλοίων, που απευθύνονται στην ελληνική οικογένεια.

Τόνισε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορεί να είναι αμέτοχες σε αυτό το οποίο έχει περάσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης και ότι δεν μπορεί να εξανεμίζονται ο μισθός και το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας για τη μεταφορά της σε ένα νησί.

Να αναλάβουν μέρος του κόστους

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε σαφές επίσης, πως η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να αναλάβουν ένα μέρος του κόστους της κρίσης, να έρθουν με πακέτα που δεν θα κάνουν αδύνατες τις διακοπές στους Έλληνες πολίτες με στόχο να διευκολυνθεί η οικογένεια που με 3-4 άτομα και με το αυτοκίνητό της θέλει να πάει διακοπές.

«Οι ακτοπλόοι είπαν ότι θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες σοβαρές εκπτώσεις», υπογράμμισε ο υπουργός. Σημείωσε ακόμη ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να μετακινηθούν τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες και ότι εξ αυτών μόνο το ένα εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια.

Εκπτώσεις κυρίως στα δρομολόγια κορμού

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει πρόταση να μειωθεί το κόστος της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη μέση ελληνική οικογένεια, που έχει υποστεί τις συνέπειες του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, κυρίως στα δρομολόγια κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρος Πασχάλης που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι θα μεταφέρει στα μέλη της Ένωσης τις προτάσεις της κυβέρνησης και ότι από εκεί και πέρα θα αποφασίσει η κάθε εταιρεία την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει αλλά και την παροχή εκπτώσεων που θα παρέχει.

Προβληματισμός για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία πολλών εταιρειών για το τι θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουν ήδη κοπεί για κάποιους επιβάτες αλλά και η χρονική διαδικασία που θα απαιτηθεί για να περάσουν οι εκπτώσεις και να εφαρμοστεί πλήρως στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος της seajets μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει εκπτώσεις/μειώσεις στα ταχύπλοα σε προορισμούς όπως Παροναξία και Κουφονήσια.

Τόνισε ότι η Seajets είναι πιο φθηνή από πέρυσι κατά 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα. Ανέφερε ότι η εταιρεία στις παραπάνω μειώσεις και τις υφιστάμενες προσφορές έρχεται άμεσα με νέες εμπορικές εκπτώσεις με επίκεντρο τις Ελληνικές οικογένειες και τους Έλληνες ταξιδιώτες όπως: Έκπτωση για τις τετραμελείς οικογένειες, εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου, εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες.

To άρθρο Μήνυμα Βαρβιτσιώτη σε ακτοπλόους: «Κάντε γενναία πακέτα εκπτώσεων, εξανεμίζεται ο μισθός για τη μεταφορά σε ένα νησί» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate