Μέτρα 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 18:02

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα εγκρίνει, σήμερα, νέα μέτρα ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Η συγκεκριμένη οικονομική στήριξη αναμένεται να παρασχεθεί από τον προσεχή Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Παράλληλα, πρόκειται να εγκριθούν και μέτρα που θα προβλέπουν την παροχή νέων κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτων τα οποία δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και δεν λειτουργούν με τα παραδοσιακά καύσιμα.

Ο Ντράγκι ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνησή του να σταματήσουν να ερίζουν και να στηρίξουν δυναμικά το κυβερνητικό έργο, ιδίως σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Είχε συνάντηση, επίσης, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες της κυβερνητικής ατζέντας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 18:08

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.