Λιβύη: Δεν θέλουμε παρεξηγήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι μετά το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια

Να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στη Λιβύη και την Ελλάδα θέλει ο Μοχάμεντ Μένφι, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, ο άνθρωπος που προσκάλεσε τον Νίκο Δένδια στην Τρίπολη αλλά την επίσκεψη «τίναξε στον αέρα» η Νάιλα Μανγκούς, ΥΠΕΞ της χώρας.

«To Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, μια μέρα αφού ο Νίκος Δένδιας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τρίπολη, με τη Λίβυα υπουργό Εξωτερικών να προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο.

Κατά τον Μοχάμεντ Μένφι, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες παρεξηγήσεων και να αποφύγουμε τυχόν διπλωματικό επεισόδιο απορρίπτοντας κάθε κλιμάκωση».

  

Η ανακοίνωση του Μοχάμεντ Μένφι

«Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις και επιδιώκει να τις ενισχύσει στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διεθνών κανόνων που διέπουν τη διπλωματική εργασία για να αποφευχθεί οτιδήποτε εμποδίζει και διαταράσσει την ειρήνη αυτών των σχέσεων, και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστούν οι λόγοι της ματαίωσης της σημερινής επίσκεψής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δρ.. Muhammed Yunus Al-Manfi Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

To άρθρο Λιβύη: Δεν θέλουμε παρεξηγήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι μετά το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate