Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει όσο η Δύση επιθυμεί ήττα της Ρωσίας

Σκοπός της «συλλογικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» είναι να ενισχύσει την παγκόσμια ηγεμονία της, έκρινε ο κ. Λαβρόφ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ινδονησιακή εφημερίδα Kompas, ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας και στη Σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Τζακάρτα εντός της εβδομάδας. Στις συνόδους θα είναι επίσης παρών ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν.

«Γιατί δεν φθάνει στο τέλος της η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι πολύ απλή — θα συνεχιστεί ώσπου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να διατηρήσει την κυριαρχία της και να ξεπεράσει την εμμονική επιθυμία της να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες της στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. «Για την ώρα, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη» πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Λαβρόφ επιτίμησε το Κίεβο διότι αγνόησε ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Ινδονησία και αντ’ αυτού προώθησε το δικό του «πακέτο τελεσιγράφων».

Το σχέδιο που υπέβαλε η Τζακάρτα περιείχε διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ουκρανική κυβέρνηση το απέρριψε, επιμένοντας στην πάγια απαίτησή της η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλη την ουκρανική επικράτεια.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.