«Λαβράκι» από την ΑΑΔΕ – Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό ενεχυροδανειστήριο

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής μέσω αγοραπωλησίες χρυσού εντόπισε οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών σε ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου, εντόπισαν περίεργη φορολογική συμπεριφορά σε γνωστό ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, με υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις της χώρας και στη συνέχεια διαπίστωσαν μεγάλη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, όταν επισκέφθηκαν την επιχείρηση, έκαναν φύλλο και φτερό τα βιβλία και τα ψηφιακά αρχεία αυτής, και διαπίστωσαν τα εξής:

Πρώτον, το ενεχυροδανειστήριο είχε… ξεχάσει να καταβάλει τέλη χαρτοσήμου (3,6%), ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για αγορές χρυσών κοσμημάτων και άλλων ειδών από ιδιώτες, από το 2016 έως και φέτος.

Δεύτερον, στη φορολογική δήλωση για το 2021, η επιχείρηση υπέβαλε ανακριβή στοιχεία, δεδομένου ότι δεν συμπεριέλαβε στα έσοδα το ύψος των εξαγωγών χρυσού, που πραγματοποίησε, αξίας 1,19 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ η έρευνα επεκτείνεται πλέον στα δηλωθέντα φορολογικά στοιχεία των προηγούμενων χρήσεων.

To άρθρο «Λαβράκι» από την ΑΑΔΕ – Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό ενεχυροδανειστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.