Κωστής Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ

«Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ θα πάει σε παροχές που σήμερα ανακοινώσαμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης «το μεγαλύτερο κομμάτι (του προϋπολογισμού) θα πάει για να καλυφθούν οι ανάγκες από τις πρόσθετες παροχές που ανακοινώσαμε με το νομοσχέδιο. Από τα μέτρα, περίπου 200 εκατομμύρια θα πάνε σε πρόσθετα αιτήματα που προέκυψαν από νοσοκομεία και συγκοινωνιακούς φορείς και 100 εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για τις εκλογές. Είχαμε δύο γύρους, επομένως ξοδεύτηκαν εκεί 150 εκατομμύρια και τώρα πρέπει να διατεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Σε ερώτηση για το αν έχουν ειπωθεί όλα τα οικονομικά μέτρα ή αν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Μας επιτρέπουν, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς να υπερβούμε τους στόχους που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο προϋπολογισμός είναι ζωντανός οργανισμός (…) Δεν θέλω να αποκλείσω κάτι αλλά ούτε και να προδικάσω κάτι.

Αυτό που θέλω να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι θα δίνουμε αυτά που έχουμε, κι όχι αυτά που δεν έχουμε. (…) Αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις, οι οποίες αμφισβητήθηκαν. Το είπαμε και το κάναμε. (…) Η κυβέρνηση δεν είναι Άη Βασίλης, είναι σοβαρή και κοιτάζει να κρατήσει το τιμόνι σε σταθερή πορεία».

Σχετικά με τους servicers, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Θα κάνουμε μια οριζόντια συζήτηση. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κανόνες που θα θέτουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις πληροφόρησης των δανειοληπτών και συγκεκριμένους κανόνες διαφάνειας. Θεσπίζονται και ποινές στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα παραπάνω».

«Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένουμε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης ενώ πρόσθεσε: «Σε σχέση με τους ρυθμούς ανάπτυξης, εμείς, αυτή την ώρα έχουμε και μια πρόσθετη δυναμική πέραν της επενδυτικής βαθμίδας και των θετικών επιδράσεών της. Είναι το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα. (…) Πριν από τις εκλογές η οικονομία πήγαινε καλά. Γι’ αυτό είχαμε αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων, της ανάπτυξης κτλ. Αλλά υπήρχε μια αμφιβολία, τι θα γίνει σε εκλογές; Ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί; Θα είναι σταθερή; Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία; Τώρα λοιπόν υπάρχει μια ισχυρή εντολή στο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.

Ξέρουν οι αγορές ότι η κυβέρνηση αυτή είναι φιλοεπενδυτική. Επομένως, περιμένουμε περισσότερες επενδύσεις. Παρά τις δυσκολίες της διεθνούς οικονομίας περιμένουμε καλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στόχος μας είναι να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που ανήκει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

To άρθρο Κωστής Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate