Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 3 δεσμεύσεις για τους νέους, για τις οικογένειες αλλά και για τα ακίνητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα από την Ελευσίνα τρία μέτρα στήριξης για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για το δημόσιο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στην Ελευσίνα αναφέρει τα εξής: Παρουσιάσαμε σήμερα τρεις δεσμεύσεις για τους νέους, για τις οικογένειες αλλά και για τα ακίνητα.

Πρώτον, ενισχύουμε τους νέους μας 18 και 19 ετών, με 150 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα μπορούν να δαπανήσουν σε ένα ταξίδι ή σε μία υπηρεσία πολιτισμού. Δεύτερον, στηρίζουμε την οικογένεια. Γι’ αυτό, όχι μόνο αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά €1.000 για κάθε παιδί, αλλά προχωράμε και σε αύξηση του επιδόματος τέκνων του Δημοσίου. Τρίτον, ενθαρρύνουμε την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, με έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα οι τρεις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που βγήκαν μέσα από τη συζήτηση στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας:

1)Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2)Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

3)Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

 

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 3 δεσμεύσεις για τους νέους, για τις οικογένειες αλλά και για τα ακίνητα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate