Κριθαράκι με μαύρες ελιές και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. κριθαράκι

10 ντοματίνια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Αλάτι και πιπέρι

3 κ.σ. μαύρες ελιές σε φέτες

1/3 φλ. τυρί φέτα κομμένο σε μικρούς κύβους

1/2 φλ. λευκό κρασί

2 φλ. ζεστό νερό

1 ζωμό λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα ντοματίνια και τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για 3 λεπτά.

Προσθέτετε το κρασί, το κριθαράκι και τις ελιές και ανακατεύετε.

Τέλος, ρίχνετε το νερό και τον ζωμό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα.

Όταν ψηθεί το κριθαράκι και απορροφηθούν οι χυμοί, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Τοποθετείτε σε ένα μπολ και σερβίρετε ζεστό.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.