Κρίσιμο διάγγελμα Πούτιν για «ανεξαρτησία Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ»


Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο θα ανακοινώσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα Αχιλλέα Πατσούκα, πρόθεση του Ρώσου προέδρου είναι να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονέτσκ.


Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης των περιοχών του Ντονμπάς, που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.


Αναφερόμενος στις διπλωματικές επαφές του με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι εξασφάλισε την δέσμευση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Δύση δεν προτίθεται να δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ «αύριο», αλλά ένα τέτοιο μορατόριουμ συνιστά απλώς την υλοποίηση των σχεδίων της συμμαχίας, και όχι υποχώρηση προς την Ρωσία.


«Γι’ αυτό το ζήτημα συζητώ με τους συναδέλφους μου. Και ο Αμερικανός συνάδελφός μου με διαβεβαίωσε ότι δεν ετοιμάζονται να δεχθούν (στο ΝΑΤΟ) την Ουκρανία ‘αύριο’. Πολύ περισσότερο ότι είναι δυνατόν κάποιο είδους μορατόριουμ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ απλά θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ενταχθεί στην συμμαχία. «Γι’ αυτό τον λόγο η απάντησή μου ήταν απλή: αυτό δεν είναι παραχώρηση σε εμάς. Είναι απλά υλοποίηση των σχεδίων σας. Θεωρείτε ότι χρειάζεται να περιμένουμε και να προετοιμάσετε την Ουκρανία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Να λοιπόν ποιο είναι το μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για εσάς το κάνετε αυτό το μορατόριουμ», δήλωσε ο Πούτιν.


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, σε περίπτωση που η Ουκρανία γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, οι απειλές κατά της Ρωσίας θα αυξηθούν. «Εάν η Ρωσία βρεθεί αντιμέτωπη με μια τέτοια απειλή , όπως η ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία, οι απειλές για την χώρα μας θα αυξηθούν», δήλωσε ο Πούτιν.


Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και εργάζεται πάνω σε νέες ιδέες για την διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές.


Πηγή: euronews.gr 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.