Κουτσούμπας: Θα μας βρείτε απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμά σας

Αντιλαϊκές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το κίνημα τους τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του που είχε και ένα απρόοπτο σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ πιο δυνατό, μπαίνει μπροστά απέναντι σε αυτή την επίθεση.

«Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω στο πλάι των εργαζομένων. Θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, να πιάσετε τους στόχους του κεφαλαίου», πρόσθεσε.

 «Ακούμε επί τρεις ημέρες τους υπουργούς να παρουσιάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ήρθατε και εσείς με φόρα. Ακούμε για νέο εκλογικό νόμο με πλαφόν 5% ή για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα μας βρίσκεται παντού απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ. .

«Η ομιλία σας κ. Μητσοτάκη είχε λίγο απ’ όλα. Λίγο από Κένεντι και λίγο από Μπάιντεν. Προκαλείτε αμηχανία σε κάποιους εδώ μέσα, όχι σε εμάς», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί το άρθρο 28 που δίνει τη δυνατότητα για διακρατικές συνεργασίες για να ξεπεράσει τα εμποδια του άρθρου 16. «Η πολιτική σας έχει ταξικό πρόσημο και συνέπειες και γι αυτο προκαλεί κι έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο χώρο της παιδείας».

Για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία υποστήριξε ότι συμπυκνώνεται στη φράση «λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους». Όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι τα κοστολογημένα προγράμματα για την υγεία δεν φτάνουν «ούτε για σοβάτισμα»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο πολέμου και ότι είναι υπεύθυνη για τις προσφυγικές ροές.

Τέλος με αναφορές στο Κεφάλαιο του Μαρξ και του Έγκελς επισήμανε ότι στον καπιταλισμό η κοινωνική πρόοδος θυσιάζεται σε βάρος του ατομικού κέρδους. Ωστόσο, το σύστημα όπου η ατομική πρόοδος καθενός και καθεμίας είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο θα το κάνουν πράξη οι επόμενες γενιές. «Οι καλύτερες μέρες είναι όντως μπροστά μας», κατέληξε.

To άρθρο Κουτσούμπας: Θα μας βρείτε απέναντι στο αντιλαϊκό πρόγραμμά σας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate