Κοτόπουλο ψητό με ροδόμελο | Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κοτόπουλο, ολόκληρο
• 4-5 σκελίδες σκόρδο
• 2 πορτοκάλια χυμού
• 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
• 100γρ λευκό κρασί
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και λευκό πιπέρι
• 50γρ μέλι από ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζήτησε από τον κρεοπώλη να σου ετοιμάσει το κοτόπουλο, κόβοντας το σαν πεταλούδα. Το πλένεις και το στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα ταψί φούρνου, βάζεις πρώτα το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα πορτοκάλια σε φέτες, σχηματίζοντας περίπου το σχήμα του κοτόπουλου.

Τοποθετείς το κοτόπουλο από πάνω, το περιλούζεις με το λευκό κρασί, το αλείβεις με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα, περιλούζοντας κατά διαστήματα με το ζουμί στο ταψί.

Στο τέλος, απλώνεις το ροδόμελο πάνω στο κοτόπουλο και ψήνεις για ακόμα 15’.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.