Κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κοτόπουλο, σε κομμάτια
• 10 γρ. χοντρό αλάτι
• Διάφορα λαχανικά: κολοκυθάκια, καρότα, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσα
• 3-5 σκελίδες σκόρδο
• Λίγο αλάτι για τα λαχανικά
• Ρίγανη
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• Μαύρο πιπέρι
• 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το χοντρό αλάτι σε 1 λίτρο κρύο νερό και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο για 2 ώρες τουλάχιστον. Το στραγγίζουμε.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα τινάζουμε, έτσι ώστε να καλυφτούν παντού.

Τα βάζουμε σε ταψί φούρνου κι ανάμεσά τους τοποθετούμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το κρασί γύρω γύρω στο ταψί και πασπαλίζουμε με φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μιάμιση περίπου ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.