«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου και Παππά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σοκ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κοιτάει πλέον την επόμενη ημέρα.

Οι υποψήφιοι για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να γίνονται σιγά σιγά γνωστοί ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς έχουν «κλειδώσει» τις υποψηφιότητές τους.

Άλλωστε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκε στο επίκεντρο το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, θα κατατεθεί η εισήγηση της ΠΓ που έχει ήδη ψηφιστεί και θα διαμορφωθεί η τελική της μορφή σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, νέες προτάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα τέθηκαν από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για το Νοέμβριο και από το Νίκο Παππά προκειμένου να πάρουν μικρή παράταση.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όπως σημειώθηκε, ο Σ. Φάμελλος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

 

To άρθρο «Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου και Παππά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate