Κλασικές γαλλικές τρούφες με γκανάς

Χρόνος: 2 ώρες (περίπου)

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 16 μερίδες):

2/3 φλ. κρέμα γάλακτος

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε πολύ μικρά κομματάκια

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

1/3 κοσκινισμένο κακάο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος και την βράζετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να κάνει τις πρώτες φουσκάλες βρασμού). Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζετε μέσα αμέσως, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη βανίλια.

Ανακατεύετε καλά το μίγμα με ξύλινο κουτάλι (όχι μεταλλικό, γιατί αν είναι κρύο θα κάνει κουβάρια), μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα. Βάζετε το κατσαρολάκι στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) και το κρατάτε μέσα μέχρι να πήξει η γκανάς τόσο που να μπορείτε να την πλάσετε σε μπαλίτσες (1 ή περισσότερη ώρα).

Παίρνετε γεμάτα κουταλάκια από το μίγμα και τα πλάθετε στα γρήγορα σε μπαλίτσες. Τις απλώνετε σε δισκάκια ή ταψάκια, ντυμένα με αντικολλητική λαδόκολλα και τα βάζετε, όταν γεμίσουν, στο ψυγείο. Στο μεταξύ, αν η γκανάς ζεσταθεί και μαλακώσει, και δεν μπορείτε να πλάσετε μπαλίτσες, επιστρέφετε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για μερικά λεπτά για να σφίξει.

Ξεκινώντας από το πρώτο δισκάκι, ή ταψάκι με τις μπαλίτσες, τις παίρνετε μία-μία και τις τυλίγετε στο κακάο. Τις βάζετε σε χάρτινα φορμάκια και τις κρατάτε κλεισμένες στεγανά σε κουτιά στο ψυγείο. Τις βγάζετε για λίγο από το ψυγείο, για να μην είναι παγωμένες, πριν τις σερβίρετε.

Σημείωση: Αν βρίσκεται πολύ έντονη τη γεύση όταν οι τρούφες τυλίγονται σε κακάο (παρόλο που έτσι γίνονται οι κλασικές τρούφες), τότε τις τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.