Πολιτική

ΚΚΕ για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Επιβεβαιώνει το Γολγοθά που αντιμετωπίζουν γυναίκες, ανεπαρκές μέτρο το «panic button»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους επιβεβαιώνει τον «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν γυναίκες από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Χαρακτηρίζει πρόκληση το να διαφημίζει η κυβέρνηση ανεπαρκή μέτρα όπως το panic button, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες, και τονίζει πως διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τον “Γολγοθά” που συχνά αντιμετωπίζουν γυναίκες σε παρόμοια περιστατικά, από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως η συνοδεία ενός περιπολικού μέχρι τις χρονοβόρες πολυδάπανες νομικές διαδικασίες και τις τραγικές ελλείψεις σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αποτελεί δε διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Απαιτείται να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών».

To άρθρο ΚΚΕ για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Επιβεβαιώνει το Γολγοθά που αντιμετωπίζουν γυναίκες, ανεπαρκές μέτρο το «panic button» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button