Κις χωρίς κρούστα | Χρυσές Συνταγές

Πανεύκολη, χωρίς κρούστα, ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, ψήνεται σε 40-45 λεπτά και βγαίνει από τον φούρνο ρόδινη, μοσχοβολιστή και πεντανόστιμη.

Χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

150 γρ. ζαμπόν, ή καπνιστή γαλοπούλα, κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ½ φλ. (180 γρ.) τριμμένο κεφαλοτύρι ή τσένταρ ή γκούντα

½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ζαχαροπλαστικής)

4 αβγά

1 ½ φλ. γάλα

βούτυρο για άλειμμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα, χωρητικότητας 5 φλ.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα στην φόρμα. Ύστερα, χτυπάτε ελαφρά να σμίξουν και ανακατεύετε μέσα το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα σιγά-σιγά στην φόρμα, πάνω από το μίγμα του τυριού.

Ψήνετε την κίς για 40-45 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την σερβίρετε.  

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.