ΚΕ για Λαβρόφ: Ατυχής η δήλωσή του – Θα ακολουθηθεί η διπλωματική οδός (vid)


Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, αλλά και την αναφορά του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. 


 


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αναχωρήσει η ώρα 14:00 για τις Βρυξέλλες, ώστε να παρευρεθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 


 


Στη Σύνοδο, σημείωσε, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις αλλά και τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


 


Την ίδια ώρα, ο κ. Πελεκάνος έδωσε και τα τηλέφωνα στα οποία  μπορούν να επικοινωνούν οι Κύπριοι που βρίσκονται στην Ουκρανία και χρειάζονται προξενική βοήθεια. 


 


Πρόκειται για τα τηλέφωνα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ: 22801000 και 22651295. 


 


Σχετικά με την αναφορά του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», σημείωσε πως τη θεωρεί ατυχή καθώς τα δεδομένα της Κύπρου είναι πολύ διαφορετικά. 


 


«Θεωρώ ότι εννοούσε πως οι Τ/κ είναι μέρος της διαδικασίας», πρόσθεσε. 


 


Απαντώντας στο πως θα αντιδράσει η Κύπρος, ανέφερε πως θα ακολουθηθεί η διπλωματική οδός και τον τρόπο θα τον αποφασίσει το αρμόδιο Υπουργείο. 


 


Όσον αφορά τις αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας εξαιτίας των εξελίξεων και πως αναμένεται να τις διαχειριστεί η Κύπρος, ο κ Πελεκάνος ανέφερε πως η Κυβέρνηση απέδειξε ότι με στοχευμένα μέτρα προσπαθεί να δώσει λύσεις και σε αυτή την περίπτωση θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις. 


 Διαβάστε επίσης 


 


 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.