Κεραμέως: Ειδικές οδηγίες στο Δημόσιο για τον καύσωνα – Φεύγουν όλοι οι περιορισμοί για την ψήφο των αποδήμων

Στις τροποποιήσεις στην λειτουργία του Δημοσίου λόγω καύσωνα αλλά και στην ψήφο των αποδήμων αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε για τον καύσωνα πως έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για όλο το Δημόσιο, ώστε όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες να δουλέψουν με τηλεργασία, και όπου δεν είναι αυτό εφικτό να πάρουν ειδική άδεια της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των πολιτών σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Όσων πολιτών το ραντεβού τους ακυρωθεί με κάποια υπηρεσία, θα ενημερωθούν και θα αλλάξει.

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, και πως μπορεί τώρα να ψηφιστεί.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τη Δευτέρα. Είναι ένα νομοσχέδιο με υψηλό συμβολισμό. Μέχρι το 2019 Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους που έμεναν ή μένουν στο εξωτερικό, ή έτυχε να βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε πάνω από 40 χρόνια, σχεδόν 50. Το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε μια ρύθμιση που τι λέει; Αν είσαι έλληνας πολίτης και μένεις στο εξωτερικό ή βρεθείς στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών να μπορείς να ψηφίσεις.

Επειδή όμως χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία για να ισχύσει αυτός ο νόμος, 200 στους 300 βουλευτές κατ ελάχιστον, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης αυτής της πλειοψηφίας, έγιναν κάποιοι συμβιβασμοί. Μπήκαν περιορισμοί πχ να έχεις κάνει φορολογική δήλωση φέτος και πέρσι, να έχεις ζήσει 2 από τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα κλπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψηφίσουν μόλις 18.000.

Τώρα φεύγουν όλοι οι περιορισμοί, αυτό το οποίο φέραμε και το 2021. Δηλαδή: Έχεις το δικαίωμα να μπεις σε ένα αεροπλάνο και να πας να ψηφίσεις στην Ελλάδα; Τότε έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις και από το εξωτερικό. Φέραμε αυτό το νομοσχέδιο, το ψήφισε πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Αυτά τα κόμματα σήμερα αριθμούν πάνω από 200 βουλευτές».

To άρθρο Κεραμέως: Ειδικές οδηγίες στο Δημόσιο για τον καύσωνα – Φεύγουν όλοι οι περιορισμοί για την ψήφο των αποδήμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate