Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Aυξήσεις 4% έως 16% στο τραπέζι

Αυξήσεις από 4% έως και 16% τίθενται στο τραπέζι της διαβούλευσης της κυβέρνησης με επιστημονικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την ΤτΕ για τον νέο κατώτατο μισθό από την 1η Απριλίου 2024.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της διαβούλευσης, δημοσίευσε χθες (19.2.2024) το πόρισμα του, το οποίο προτείνει αύξηση 16% στον κατώτατο μισθό, δηλαδή να διαμορφωθεί στα 908 ευρώ, έναντι των 780 ευρώ (μεικτά) που είναι τώρα.

Κύκλοι της βιομηχανίας με τους οποίους ήλθε σε επαφή το newsit.gr εκτιμούν ότι η αύξηση η οποία θα έπρεπε να δοθεί στον κατώτατο μισθό είναι της τάξεως του 4%, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν πως με μία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του διαθέσιμου κατώτατου θα μπορούσε να φτάσει το 5,1%.

Παράλληλα, πληροφορίες του newsit.gr από κύκλους των μικρομεσαίων αναφέρουν πως στις τάξεις της εν λόγω κοινωνικής ομάδας υπάρχει η άποψη πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν μπορεί να είναι κάτω από τον πληθωρισμό, αλλά δεν θα πρέπει να πολύ πάνω από τον πληθωρισμό, εκτός αν συνοδευθεί από άλλα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων.

Σημειώνεται πως το 2023 ο πληθωρισμός «έτρεξε» με 3,5%, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 «έτρεξε» με 3,1%.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφαση της για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού στις 22 Μαρτίου και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, δηλαδή η αύξηση θα ενσωματωθεί στο μισθό που θα καταβάλλουν οι υπόχρεες επιχειρήσεις στην προτελευταία εργάσιμη μέρα του Απριλίου.

To άρθρο Κατώτατος μισθός: Aυξήσεις 4% έως 16% στο τραπέζι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button