Καταθέτει νέα συλλογική αγωγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 10:32

«Η Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής Ρήτρας Αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει τη δεύτερη συλλογική αγωγή για την κατάργηση της ρήτρας και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 11.00 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Η εξαγγελία για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και ως τέτοια είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το όριο τα 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία» σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

Επιπλέον, αναφέρει: «Η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η Ρήτρα Αναπροσαρμογής δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη».

Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προσθέτει: «Ύστερα και από την επίσημη αναγνώριση της συσσώρευσης υπερκερδών από τους παρόχους, με τον μηχανισμό της ρήτρας όπως τον συνέλαβαν και τον επέβαλαν, και την εξαγγελία για τη φορολόγησή τους στο μέλλον, οι καταναλωτές πλέον γνωρίζουν ότι ο δικαστικός έλεγχος της ρήτρας είναι ο μόνος δρόμος που τους απομένει και ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι στα χέρια τους, μέσα από τις Συλλογικές Αγωγές».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 10:53

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.