Κατάθεση Γεροβασίλη για τις παρακολουθήσεις

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε σήμερα (18.11.2022) η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις.

Η Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τη μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς φέρεται, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας  «Documento», να ήταν ένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν.

Η κα Γεροβασίλη κατέθεσε στην εισαγγελέα, Αγγελική Τριανταφύλλου. Μετά την έξοδό της από το εισαγγελικό γραφείο, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων».

Η Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα, να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο «φως» σε αυτή».

Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο Νίκος Δένδιας.

  

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει στην εισαγγελέα κα Τριανταφύλλου ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου όπως είπε, η κατάθεση του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. 

Ο δημοσιογράφος έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ότι σειρά προσώπων μεταξύ των οποίων και υπουργοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Ο κ. Βαξεβάνης έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές για να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.