Καρφί Ανδρέα Ζαγκλή σε Euroleague: «H Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί μόνη της εδώ και 18 μήνες»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, αναφέρθηκε στη σχέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας με την Euroleague, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά ακόμα.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ανδρέας Ζαγκλής υποστήριξε ότι η προσπάθεια εύρεσης λύσης με την Euroleague δεν είναι αμφίδρομη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μιλήσαμε, κάτι που δεν είναι νέο, αλλά είναι πρόοδος. Δεν υπάρχει πρόοδος όμως γενικά. Η FIBA είναι έτοιμη για να μιλήσει για το θέμα, αλλά εδώ και 18 μήνες έχουμε την αίσθηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί μόνη της. Έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε συμπεριλάβει το NBA στην συζήτηση, έχουμε καταθέσει προτάσεις, πήραμε στον Σεπτέμβριο την απόφαση να αλλάξουμε ημερομηνίες στα παράθυρα για να βοηθήσουμε παίκτες και προπονητές, αλλά δυστυχώς πρέπει να πω ότι η κατάσταση στην Euroleague δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε.

Αυτό δεν οφείλεται στην νέα ηγεσία. Έχει πρόθεση να υπάρξει πρόοδος, αλλά είναι σαφές ότι στην ECA δεν υπάρχει σύμπνοια ώστε να μιλήσει η ηγεσία με εμάς. Δεν χαίρομαι για αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε ως FIBA να δουλεύουμε για αυτό και να επιμένουμε, όχι μόνο επειδή έχουμε υποχρέωση στους παίκτες, αλλά στο ίδιο το άθλημα.

Αυτό είναι τα δεδομένα. Δεν περιμένω κάτι για το παράθυρο του Φλεβάρη. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που προσπάθησαν να γίνουν οι αλλαγές του Σεπτεμβρίου. Ζητάμε να αλλάξουν απλά πράγματα, αλλά δεν έχουμε πάρει καν την ελάχιστη θετική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε πράγματα, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την πρόοδο των εθνικών ομάδων και του αθλήματος».

To άρθρο Καρφί Ανδρέα Ζαγκλή σε Euroleague: «H Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί μόνη της εδώ και 18 μήνες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.