Καλάθι του νοικοκυριού: Αναλυτικά η λίστα με τις τιμές ανά σούπερ μάρκετ

Το κόστος που έχει το «καλάθι του νοικοκυριού» σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ δημοσιοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ.Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter δημοσιοποίησε μια λίστα με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και το κόστος σε κάθε μια που έχει το «καλάθι του νοικοκυριού» σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην εν λόγω λίστα καταγράφεται η διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργίας και το ποσοστό τη ιδιωτικές ετικέτας στα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως ήδη έχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε ότι η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές σημειώνεται στην αλυσίδα Μασούτης.

Αύριο ο κ Γεωργιάδης θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ και εξήγησε πως ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη, υπάρχουν σοβαρές μειώσεις σε πολλά προϊόντα. Περισσότερα από 350 από τα 850…

Όσο για την σήμανση στα προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα καταστήσει υποχρεωτικό το να είναι πιο εμφανής. «Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη»…

Έριξαν την τιμή στο γάλα

Όπως είπε ο κύριος Γεωργιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα το γάλα είχε 1,12 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις. Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, δείχνει ότι τα σούπερ μάρκετ καταφέρνουν και κάνουν σοβαρές προσφορές.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι αυτή την εβδομάδα αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει βγάλει επώνυμο γάλα με 1,20 ευρώ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα έχει συνάντηση αύριο με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων με τους οποίους θα συζητήσει.

«Θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

To άρθρο Καλάθι του νοικοκυριού: Αναλυτικά η λίστα με τις τιμές ανά σούπερ μάρκετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.