Καιρός: Για λασποβροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Συννεφιά θα επικρατήσει από το πρωί της Τρίτης σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, πιο αραιή στις ανατολικές-νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, Σάκης Αρναούτογλου.

Θολή θα είναι η ατμόσφαιρα στη χώρα λόγω αφρικανικής σκόνης, περισσότερο στα δυτικά-νοτιοδυτικά, εκεί που θα υπάρξουν και βροχές, οι οποίες σε συνδυασμό με τη σκόνη αναμένεται να μετατραπούν σε λασποβροχές. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, τη βόρεια Στερεά, τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Στην πορεία της ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς και της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες.

Οι λασποβροχές προς το απόγευμα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, βαθμιαία αυξημένη και λασποβροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτική στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει συννεφιά από το πρωί, με ασθενείς λασποβροχές, περισσότερες το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.