Καθαρισμός προσώπου: Οι 5 κανόνες για να γίνει σωστά και τα μυστικά για νερό και σαπούνι

Το πλύσιμο του προσώπου απαιτεί χρόνο και προσοχή και αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο θα μπορούσε να κάνει πραγματική διαφορά στο δέρμα σας.

«Πολλοί πιστεύουν ότι κ καθαρισμός προσώπου γίνεται για να βγει το μακιγιάζ, ή όταν απλά το δέρμα φαίνεται βρώμικο. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα», αναφέρει η δρ. Jennifer Haley, πιστοποιημένη δερματολόγος από το Scottsdale της Αριζόνα.

Ωστόσο, ο αριθμός των φορών που πλένετε το πρόσωπό σας μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικός από το πώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου κάθε φορά.

Ανεξάρτητα από τον τύπο και την υφή του δέρματός σας, η δρ. Haley τονίζει ότι ο σωστός καθαρισμός προσώπου ειδικά το βράδυ είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Οι βασικές συμβουλές των δερματολόγων

1. Αφαιρέστε πρώτα όλο το μακιγιάζ σας σωστά

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ πριν ξεκινήσετε τον πραγματικό καθαρισμό προσώπου, ειδικά πριν τον ύπνο.

“Οι πόροι χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των τοξινών κατά τη διάρκεια της νύχτας και εάν είναι φραγμένοι, όλες οι ουσίες που πρέπει να αποβληθούν θα συσσωρευτούν κάτω από την επιδερμίδα”, λέει η δρ. Haley. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα κι αν έχετε αρκετά ελαστικό εξωτερικό στρώμα.

2. Μην χρησιμοποιείτε ένα γενικό σαπούνι σε πλάκα

Εκτός εάν είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πρόσωπο, τα σαπούνια σε πλάκα για τριβή στα χέρια μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία pH του δέρματος. Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων και ζυμομυκήτων.

Τα καθαριστικά προσώπου, ειδικά σε μορφές balm, είναι φτιαγμένα για ευαίσθητο δέρμα.

“Υπάρχει μια τάση οι άνθρωποι να αναζητούν σαπούνια, που δημιουργούν πολύ αφρό, διότι νομίζουν ότι αν το σαπούνι δεν αφρίζει, δεν καθαρίζει κιόλας. Αλλά ο αφρός μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια”, λέει ο δρ. Erum Ilyas, πιστοποιημένος δερματολόγος στο King of Prussia, της Pennsylvania των ΗΠΑ.

Μια μελέτη του 2012 το επιβεβαιώνει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα επιφανειοδραστικά (ουσίες που επιτρέπουν στα καθαριστικά να διασπούν το λάδι ώστε το νερό να ξεπλένει τη βρωμιά) διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των δερματικών κυττάρων.

3. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό

Ας καταρρίψουμε έναν μύθο: Οι πόροι δεν είναι πόρτες! Το ζεστό νερό δεν τους ανοίγει και το κρύο νερό δεν τους κλείνει.

Η αλήθεια είναι ότι οι ακραίες θερμοκρασίες του νερού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Επομένως είναι καλύτερο να πάτε σε μια μέση λύση. Δεν θέλετε να βλέπετε κοκκινισμένο δέρμα όταν κοιτάτε στον καθρέφτη, έτσι δεν είναι;

4. Ο καθαρισμός προσώπου δεν σταματάει στο… πηγούνι

Το σαγόνι και ο λαιμός σας είναι επιρρεπείς περιοχές στην συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων. Και χρειάζονται επίσης φροντίδα καθαρισμού.

Όταν κάνετε ένα μασάζ καθαρισμού στο πρόσωπό σας, τρίψτε απαλά με τα δάχτυλά σας στον λαιμό με μια ανοδική κίνηση για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία και να ενθαρρύνετε το δέρμα σας να παραμείνει σφιχτό και φυσικά ανορθωμένο.

5. Στεγνώστε κάνοντας “πατήματα” μια μαλακή πετσέτα στο δέρμα και όχι τρίψιμο

Μην αφήνετε το δέρμα σας να στεγνώνει απλά στον αέρα. Δεν ενισχύετε την ενυδάτωση έτσι. Στην πραγματικότητα, όταν το νερό εξατμίζεται, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξηρότητα.

Θυμηθείτε να χτυπάτε απαλά το πρόσωπο με μια μαλακή, αντιμικροβιακή πετσέτα, όντας εξαιρετικά προσεκτικοί γύρω από την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια.

Μετάφραση: iatropedia.gr / Πηγή: https://www.healthline.com

To άρθρο Καθαρισμός προσώπου: Οι 5 κανόνες για να γίνει σωστά και τα μυστικά για νερό και σαπούνι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.