Κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
• 3-4 ώριμες μπανάνες (400 γρ καθαρισμένες)
• 2 μεγάλα αυγά
• 125 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
• 235 γρ αλεύρι φαρίνα
• 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 50 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι κανέλα
• 1 φακελάκι βανίλια
• 150 γρ ΙΟΝ patisserie σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
• 1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική με ½ κουταλάκι κανέλα για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός μακρόστενου ταψιού 12 Χ 22 εκ. περίπου, με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε λίγο να εξέχει από τα τοιχώματα.

Σε ένα μέτριο μπολ, λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Δεν πειράζει αν μείνουν κομματάκια. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά κτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο (να μην είναι καυτός). Ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύετε καλά το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα με τις μπανάνες.

Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι μόλις να αναμειχθούν.

Κόβετε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια. Την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε
ελαφρά με τη σπάτουλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του κέικ με τη ζάχαρη κανέλας. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και μετά στον φούρνο.

Ψήνετε για 50-55 λεπτά, μέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 30 λεπτά. Το βγάζετε με τη βοήθεια του χαρτιού και το κρυώνετε σε σχάρα.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.