Κέικ Γεωγραφία με πραλίνα με χαρουπόμελο

ΥΛΙΚΑ
• 300γρ αλεύρι φαρίνα
• 2 κουταλάκια τσαγιού baking powder
• 3 αυγά
• βανίλια
• 100γρ βούτυρο
• 200γρ ζάχαρη
• 200γρ γάλα
• 100γρ πραλίνα με χαρουπόμελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζεις πρώτα το αλεύρι με το baking powder.

Σε μια λεκάνη βάζεις τα αυγά με τη βανίλια, τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου). Κτυπάς πολύ καλά, με το χέρι ή με μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχει προσθέτεις λίγο γάλα και λίγο αλεύρι, ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο γάλα και αλεύρι.

Βουτυρώνεις ένα ταψί (διαμέτρου 22 εκ.) και το καλύπτεις με λαδόκολλα. Βάζεις μέσα τα 3/4 του
μείγματος. Στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ, προσθέτεις την πραλίνα με χαρουπόμελο και ανακατεύεις ελαφρά. Το βάζεις και αυτό στο ταψί και ανακατεύεις ελαφρά με σπάτουλα.

Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 45’ περίπου. Ελέγχεις αν έχει ψηθεί, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι,
αφήνεις να κρυώσει και ξεφορμάρεις.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.