Ιταλία: Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές


Η συντηρητική συμμαχία αποτελούμενη από την Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και την Φόρτσα Ιτάλια προηγείται στις τοπικές εκλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε 595 δήμους της Ιταλίας.


Η συμμετοχή των ψηφοφόρων διαμορφώθηκε στο 59%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από την προηγούμενη αναμέτρηση.


Σε σύνολο δεκατριών πόλεων, πρωτεύουσες περιφερειών, οι συντηρητικοί λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό σε δέκα και οι κεντροαριστεροί σε τρεις.


Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν οι δήμαρχοι της Λατίνα (εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης) και των πόλεων του ιταλικού βορρά Τρεβίζο και Σόντριο, με νίκη των κεντροδεξιών υποψήφιων. Στην Μπρέσια (σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο) και στο Τέραμο της κεντρικής Ιταλίας υπερίσχυσε η κεντροαριστερά. Στην Ιμπέρια (κοντά στην Γένοβα) κέρδισε, τέλος, αυτόνομος υποψήφιος ο οποίος υποστηριζόταν από την κυβερνητική συμμαχία.


Σε μεγάλες πόλεις όπως η Πίζα, η Ανκόνα και η Βιτσέντσα κανένας υποψήφιος δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 50% και, κατά συνέπεια, οι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες σε δυο εβδομάδες.


Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης Μελόνι χαρακτηρίζονται από ικανοποίηση, αν και όλοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όσο για την κεντροαριστερή συμμαχία, υπογραμμίζεται ότι στις περισσότερες πόλεις οι προοδευτικοί υποψήφιοι είναι ακόμη «εντός παιχνιδιού» και πως οι τελικές εκτιμήσεις θα πρέπει να γίνουν μετά τον δεύτερο γύρο.


Διαβάστε επίσης: Ο Τζεντιλόνι δεν βλέπει κίνδυνο κρίσης χρέους στην ΕΕ με την αύξηση επιτοκίων


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.