Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσεων της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τα ξημερώματα επιδρομή εναντίον θέσεων της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, από τις οποίες εκτιμάται πως εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που εξερράγη νωρίτερα πάνω από το νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Θραύσματα πυραύλου S-200 έπεσαν στην περιοχή Ραχάτ (νότια), περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις και σε άλλους στόχους στο έδαφος της Συρίας, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα από τα θραύσματα του πυραύλου που έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Αντράι.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές μετέδωσε πως το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα αεροπορική επίθεση στη Συρία, κοντά στην πόλη Χομς που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαίτισε ορισμένους πυραύλους στα βόρεια περίχωρα της Χομς, όπου αναφέρθηκαν «υλικές ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις 14 Ιουνίου, ένας Σύρος στρατιώτης είχε τραυματιστεί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τα αεροπορικά πλήγματά του στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.