Ισλανδία: Νέα ηφαιστειακή έκρηξη στη χώρα - Κοντά στο Ρέικιαβικ

Μια ηφαιστειακή έκρηξη άρχισε σήμερα το απόγευμα στην Ισλανδία, σε ακατοικητη περιοχή, σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την πρωτεουσα Ρέικιαβικ όπου η λάβα αναβλύζει για τρίτη φορά σε δύο χρόνια.

Η εκρηξη σημειώθηκε γύρω στς 16.40 τοπική ώρα (19.40 ώρα Ελλάδας κοντά σε ένα μικρό βουνό που ονομάζεται Λίτλι Χρούτουρ και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα σημεία των δύο προηγούμενων εκρήξεων που εγιναν το 2021 και το 2022 στη χερσόνησο Ρέικιανες, νοτιοδυτικά του Ρέικιαβικ, ανακοινωσε το ισλανδικό μετεωρολογικό ινστιτούτο (IMO).

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τα τοπικά μέσα ενημερωσης, τα οποία ήταν επί ποδός έπειτα από τους χιλιάδες μικροσεισμούς στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν μια σημαντική ροή της λάβας που φαίνεται να διαφεύγει από ένα ρήγμα, καθώς και καπνό να βγαίνει από το Λίτλι Χρούτουρ.

"Η εκρηξη σημειώθηκε σε ένα μικρό κοίλωμα ακριβώς βορείως του Λίτλι Χρούτουρ, απ' όπου βγαίνει καπνός με κατεύθυνση προς βορειοδυτικά", εξηγησε το IMO.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ισλανδίας προετρεψε τους πολίτες να μην πάνε στο σημείο αυτό επί του παρόντος, και για όσο χρόνο χρειάζεται για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Οι διαχυτικές εκρήξεις που έχουν σημειωθεί έως τώρα σε αυτήν την περιοχή αποδείχθηκαν όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές ούτε επηρέασαν την εναέρια κυκλοφορία.

Αντίθετα, οι εκρήξεις αυτές εντυπωσίασαν τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και περαστικούς που πήγαν να δουν τις ροές της λάβας κατά τις δύο προηγούμενες εκρήξεις, οι οποίες διήρκεσαν έξι μήνες και τρεις εβδομάδες αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Στόλτενμπεργκ:Ο Ερντογάν δέχθηκε να προωθήσει υποψηφιότητα Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.