ΙΣΑ: Εκατοντάδες εκατ. δολάρια για τον τουρισμό γονιμότητας διεκδικεί η Ελλάδα

«Συστρατεύουμε τις δυνάμεις της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης για να καταστήσουμε τη χώρα μας, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημερίδας Τουρισμού Υγείας που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών και το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας στη Λάρισα, το Σάββατο (06/05).

Το θέμα της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν η ανάδειξη και η προώθηση στο εξωτερικό, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η πρώτη ενότητα είχε θέμα τον τουρισμό Υγείας, ως εσωτερική δύναμη της Ελλάδας, ενώ στη δεύτερη ενότητα εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας και των ιατρικών συλλόγων ανά τον κόσμο, μίλησαν για τη συμβολή της ομογένειας, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας μας.

Όπως επισημάνθηκε, η παγκόσμια αγορά Τουρισμού Γονιμότητας, αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό 30% τα επόμενα επτά χρόνια, από τα 400 εκατομμύρια δολάρια που αποτιμήθηκε το 2021.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, των Ιατρικών Συλλόγων Λάρισας και Φθιώτιδος, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Υγείας.

Στιγμιότυπο από την ημερίδαΙΣΑ

«Ο Τουρισμός Γονιμότητας αποτελεί κεφαλαιώδες κομμάτι του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, χαρακτήρισε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τον Τομέα που πρωτοστατεί μεταξύ των υπηρεσιών που αποτελούν τα «βαριά όπλα», του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού. Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Ο Τουρισμός Γονιμότητας αποτελεί κεφαλαιώδες κομμάτι του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας. Μας χαρίζει ως χώρα πρωτιές, και μας κάνει υπερήφανους. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά επιστημονική μου εκτίμηση για κάθε ελληνική διάκριση, επιτυχία και πρωτοπορία στην επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι ο Τομέας που πρωτοστατεί μεταξύ των υπηρεσιών που αποτελούν τα “βαριά όπλα” του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, όπως είναι και η αιμοκάθαρση, οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις, η πλαστική χειρουργική και κοσμετολογία, ο διατροφικός ιατρικός τουρισμός, ο οδοντιατρικός τουρισμός και πολλοί άλλοι τομείς που διαρκώς αναδύονται. Την Ελλάδα επισκέπτονται ζευγάρια από δεκάδες χώρες του κόσμου για να πραγματοποιήσουν το όνειρο της τεκνοποίησης. Και σ’ αυτό καλωσορίζουμε και το πρόσφατο νομικό πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της Εθνικής Αρχής. Η ουσιαστική επιτυχία, βεβαίως, του να αποτελεί σήμερα η Ελλάδα κέντρο αναφοράς και Προορισμό Ιατρικού Τουρισμού για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, είναι των Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων, οποίοι προσέλκυσαν το διασυνοριακό ενδιαφέρον υπογόνιμων ζευγαριών, με όπλο, την αριστεία της επιστήμης τους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καρδιολόγος και Πρεσβευτής Τουρισμού κ. Αντώνιος Πολυδώρου, αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στις οποίες πρωτοστατεί ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.