Ιβάν Σαββίδης: Φυλάκιση με αναστολή για την ένοπλη εισβολή του στην Τούμπα

Ποινή φυλάκισης συνολικά 25 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Ιβάν Σαββίδη για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στα τελευταία λεπτά του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Ο Ιβάν Σαββίδης κρίθηκε ένοχος για την παράνομη είσοδο στο γήπεδο (χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου), όπως επίσης για την κατοχή του όπλου.

Λίγο νωρίτερα, η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη τόσο για την πράξη της παράνομης εισόδου στο γήπεδο όσο και για την κατοχή του όπλου.

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό που διατύπωσε ο συνήγορος του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, ότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά την ακύρωση του γκολ των Θεσσαλονικέων, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά το όπλο -για το οποίο κατείχε νόμιμα άδεια – η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι «αντίκειται στην αθλητική νομοθεσία», και λόγω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο αλλά και της αυξημένης προσωπικής ασφάλειας που τον συνοδεύει «δεν είχε κανένα λόγο να οπλοφορεί». «Η συμπεριφορά αυτή», είπε, «κατατείνει περισσότερο προς αυτοδικία».

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, Μίχελ Λούμπος, ο οποίος ήταν τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή, αλλά τον αθώωσε για την πράξη της εκτόξευσης απειλών, ενέργεια που κατά το κατηγορητήριο, στρεφόταν κατά του διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης Γιώργου Κομίνη.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε στους δύο παραπάνω η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΚ, οποιουδήποτε αθλήματος, για τρία χρόνια και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Και η συγκεκριμένη ποινή, όμως, αποφασίστηκε να ανασταλεί ενόψει του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λ. Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε, τέλος, τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβ. Σαββίδη που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι μέλη της φρουράς του Ιβάν Σαββίδη, αθωώθηκαν.

To άρθρο Ιβάν Σαββίδης: Φυλάκιση με αναστολή για την ένοπλη εισβολή του στην Τούμπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.