«Θυμηθείτε τη Σμύρνη»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, 16:33

Να «θυμηθούν τη Σμύρνη» κάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τους Έλληνες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προειδοποιώντας μάλιστα πως «το τίμημα θα είναι βαρύ», εάν εκείνοι συνεχίσουν όσα κάνουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε μια ομιλία στο πλαίσιο του Teknofest, στη Σαμψούντα, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε πως «έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: μην ξεχνάτε τη Σμύρνη».

Μάλιστα, ο Ερντογάν υποστήριξε πως υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο τα οποίο τελούν υπό ελληνική «κατοχή» και πως «όταν έρθει η ώρα» η Τουρκία «θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο» αναφορικά με αυτά τα νησιά.

«Όπως λέμε, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά, μέσα στη νύχτα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, υπό μορφή απειλής, προειδοποιώντας τους Έλληνες πως «εάν πάνε πολύ μακριά», τότε «το τίμημα θα είναι βαρύ».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί; Εσύ, Έλληνα, για κοίτα την ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη […] Δεν μας αφορά αν εισβάλετε στα νησιά […] Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, λέμε “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, 17:00


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.