Θεσσαλονίκη: Σύλληψη σωφρονιστικού για εμπόριο ναρκωτικών με συνεργό Τούρκο κατάδικο

Αποκαλυπτικούς διαλόγους ανάμεσα στον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών στη Βόρεια Ελλάδα και σε ένα κατάδικο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη που εδώ και καιρό ερευνούσαν την καταγγελία που είχε φτάσει στα γραφεία τους στη Β. Ελλάδα.

Η καταγγελία ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος των φυλακών είχε ξεκινήσει «συνεργασία» με έναν Τούρκο κατάδικο, ώστε να βάζει ο πρώτος ναρκωτικά στη φυλακή και ο δεύτερος να τα πουλάει σε συγκρατούμενούς του.

Οι αστυνομικοί στη Βόρεια Ελλάδα κινητοποιήθηκαν αμέσως και κατάφεραν να συλλάβουν τον υπάλληλο των φυλακών, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, εισήγαγε σε κατάστημα κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ενώ την ώρα που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα επενέβησαν οι αστυνομικοί από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Βορείου Ελλάδας και τον συνέλαβαν.

Νωρίτερα, είχαν ενημερώσει τον Εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη για τα στοιχεία που είχαν ανάμεσα σε άλλα και για τους παρακάτω διαλόγους:

Σωφρονιστικός: «Αφού ξέρεις τι φέρνω εγώ»

Κρατούμενος:
«Όπως σου είπα αδελφέ να μου φέρεις τέσσερα, πέντε γραμμάρια καλό μαύρο… αυτό που έφερες ήταν πολύ ωραίο»

Σωφρονιστικός:
«Ε μα…».

Μάλιστα, με επίσημο Δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορείται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του έτους 2023, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης με σκοπό να τις προμηθεύσει σε έγκλειστους κρατούμενους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιστοποιήθηκε η δράση του ανωτέρω υπαλλήλου όταν εισήγαγε στο Κατάστημα Κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 4,9 γραμμάρια κατεργασμένη (σοκολάτα), ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (29 Ιουνίου 2023), μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.