Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών για την υποκλοπή του PIN από κάρτες – Πώς παγίδευαν τα ΑΤΜ

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών έκαστος, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο Βούλγαροι, επειδή είχαν παγιδεύσει τέσσερα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ATM).

Τρία από τα ΑΤΜ βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη κι ένα στα Γιαννιτσά, από τα οποία οι κατηγορούμενοι είχαν υποκλέψει τα δεδομένα εκατοντάδων τραπεζικών καρτών.

Μόνο στις περιπτώσεις των ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- υπέκλεψαν τα δεδομένα τουλάχιστον 665 χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να ξεπερνάει τις 665.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι είχαν τοποθετήσει μηχανισμούς στον καρτο-υποδοχέα των ΑΤΜ, καθώς κι ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα που επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα των μηχανημάτων για την καταγραφή του μυστικού κωδικού PIN κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο της κάρτας. Πρόκειται για μέθοδο που αποκαλείται διεθνώς «Skimming».

Οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε διάστημα λίγων ημερών μέσα στον προηγούμενο Σεπτέμβρη, αλλά έγιναν αντιληπτοί και αμέσως οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην ακύρωση των τραπεζικών καρτών, πριν δημιουργηθούν κάρτες – «κλώνοι» και αφαιρεθούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αμφισβήτησαν ότι οι ίδιοι είναι για τα πρόσωπα που παγίδευσαν τα επίμαχα ΑΤΜ κι ότι οι ίδιοι δεν βρέθηκαν καν στα συγκεκριμένα σημεία. Δεν έπεισαν όμως τους δικαστές και κρίθηκαν ένοχοι. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.