Οικονομία

Θεοχάρης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Θα παρέμβουμε όταν οι δικαστικές αποφάσεις το επιτρέψουν

Για την ετοιμότητα παρέμβασης της κυβέρνησης στο ζήτημα των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο όταν οι δικαστικές διαδικασίες το επιτρέψουν μίλησε ο υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης, στη Βουλή απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη .

Όπως ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, έχουν ήδη εκδοθεί δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου, η πρώτη, που απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης δανειολήπτριας σε ελβετικό φράγκο κατά συστημικής τράπεζας, και η άλλη σε υπόθεση αναγνώρισης ως καταχρηστικών των γενικών όρων συναλλαγών..

Ακόμα συμπλήρωσε, «υπάρχουν, και τις παρακολουθούμε στενά, τρεις διαδικασίες αναίρεσης κατά των άλλων τριών συστημικών τραπεζών, δύο εκ των οποίων έχουν αναβληθεί -ήταν για τον Ιανουάριο αλλά πήραν αναβολή – και μία η οποία θα εκδικαστεί τον Μάρτιο. Θα παρακολουθήσουμε αυτές τις υποθέσεις.

Είναι προφανές ότι, αλλιώς μπορούμε να κινηθούμε όταν υπάρχουν θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων, κι αλλιώς τώρα» είπε ο κ. Θεοχάρης. Σημείωσε, μάλιστα ότι, όπου υπήρξαν νομοθετικές πρωτοβουλίες, «έγιναν σε συνέχεια θετικών αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών αυτών, αποφάσεις οι οποίες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας».

Πρόσθεσε, επίσης ότι, οι περισσότερες χώρες που παίρνουν ειδικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, έχουν οι ίδιες την εποπτεία των τραπεζών, διότι δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Και με αυτό τον τρόπο, έχουν διαφορετικά περιθώρια, ελεγκτικά, κανονιστικά [..]

Είναι διαφορετικά όταν οι ελληνικές τράπεζες ελέγχονται εποπτικά από τον SSM και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε σχέση με την ευρωστία τους, και συνεπώς, θα έπρεπε ενδεχομένως να πάρουμε κι άλλα μέτρα εάν εμείς κινούμαστε προς μία «Α» κατεύθυνση μεταφέροντας ζημιές πάνω τους σε σχέση με το ελβετικό φράγκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Θεοχάρης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Θα παρέμβουμε όταν οι δικαστικές αποφάσεις το επιτρέψουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button