Θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός

Βαθιά παλαιοκομματικό χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή έκανε λόγο για κακοποίηση λέξεων όσον αφορά τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και επισήμανε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, όταν η χώρα έχει την 4η υψηλότερη φορολογία ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και η αγοραστική δύναμη είναι η τρίτη χαμηλότερη». 

«Ποιοι είναι κύριοι της ΝΔ που αγωνίστηκαν για την αλήθεια ή το παρακράτος που οργάνωσε τις υποκλοπές; Κύριε Μητσοτάκη μείνατε σιωπηλοί και επικαλεστήκατε καταχρηστικά το απόρρητο για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο αλλά κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους για εμάς συνδέεται με ισχυρή ανάπτυξη και μείωση των ανισοτήτων. Ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει μετέωρη τη μεσαία τάξη, ένα ψηφιακό κράτος που χειραφετεί τον πολίτη και πολιτικές που δεν εγκαταλείπουν τη νέα γενιά, με υποχρέωση την πράσινη μετάβαση και όχι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι για λίγους, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη μισθούς και ευημερία, το ερώτημα είναι σε ποιος απευθύνεται όταν επικαλείται μείωση της ανεργίας με ευκαιριακές και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας»

«Δεν θα δεχτούμε ως κανονικότητα οι νέοι μας να έχουν λιγοστές ευκαιρίες και χαμηλούς μισθούς. Είναι ώρα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ισχυρές κλαδικές συμβάσεις, ενώ σύντομα θα κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ πρόταση για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ» τόνισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.