Η Gazprom έτοιμη να αρχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream το Σάββατο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, 19:06

H Ρωσία δείχνει έτοιμη να αρχίσει εκ νέου το Σάββατο τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream, μετά από μια σύντομη τριήμερη συντήρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο διαχειριστής του αγωγού φυσικού αερίου.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αναμένεται να ξαναρχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 στη Γερμανία το Σάββατο, δήλωσαν δύο καλά ενημερωμένες πηγές για τα σχέδια της Gazprom.

Ο Nord Stream 1, που περνά κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα για να εφοδιάζει τη Γερμανία και άλλες χώρες, λειτουργούσε με το 20% της δυναμικότητάς του, ακόμη και πριν τη διακοπή της ροής του για τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν το Σάββατο, στις 04:00 ώρα Ελλάδος.

«Οι προμήθειες θα προχωρήσουν» όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε μια από τις πηγές στο Reuters.

Η Μόσχα θεωρεί ότι οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ευθύνονται για την παρεμπόδιση των επιχειρήσεων ρουτίνας και συντήρησης του Nord Stream 1. Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα και η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως οικονομικό όπλο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίμτρι Πεσκόφ, προκάλεσε την Παρασκευή νέες ανησυχίες, δηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερες διαταραχές στις παραδόσεις μέσω του Nord Stream 1.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, 19:06

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.