Η συγκινητική ανάρτηση Γιατρομανωλάκη για τη φίλη του, Παρασκευή Ζούλια που έσβησε στις φλόγες της Marfin

Μήνυμα για την συμφοιτήτριά του, Παρασκευή Ζούλια, μία από τα θύματα του εμπρησμού στη Marfin στην οδό Σταδίου, ανέβασε στο Facebook ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Αφορμή η συμπλήρωση 13 χρόνων από εκείνη την τραγική ημέρα.

«Όσο δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά, όσο ανεκτικότεροι γινόμαστε, τόσο πιο διάπλατα ανοίγουμε τις πόρτες έτσι ώστε η ιστορία της Marfin να επαναληφθεί», διαμηνύει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, για την τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού επέλεξε να αναπαράγει την ανάρτηση που έκανε το 2015, εξηγώντας: «Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά αυτήν την ανάρτηση την αναπαράγω κάθε χρόνο και θα συνεχίσω».

Η συμφοιτήτρια του κ. Γιατρομανωλάκη, η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια μαζί με την 32χρονη έγκυο, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και τον 36χρονο Επαμεινώνδα Τσάκαλη, ήταν τα τραγικά θύματα της εμπρηστικής επίθεσης στη Marfin.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο περιθώριο πορείας διαμαρτυρίας για το πρώτο Μνημόνιο. Κουκουλοφόροι, σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, πλησίασαν το τραπεζικό κατάστημα, πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Γιατρομανωλάκη:

«Η Παρασκευή ήταν συμφοιτήτριά μου στο Πάντειο. Πέρναμε μαζί το Δέλτα Φαλήρου-Κηφησιά, εκείνη από το Μαρούσι, εγώ από το ΝΙΜΤΣ. Στο πανεπιστήμιο δεν είχα πολλούς φίλους γιατί παράλληλα εργαζόμουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ και έτσι ήμουν μάλλον διεκπεραιωτικός με τα της σχολής. Η Παρασκευή και άλλη μια φίλη ήταν οι βασικοί μου συνδετικοί κρίκοι, μου έλεγαν αν έχανα τίποτα αξιόλογο από τις παραδόσεις και ενίοτε και κανένα κουτσομπολιό.

Με την Παρασκευή μας συνέδεε και η Μήλος, καθώς περνούσαμε και οι δύο τα καλοκαίρια μας εκεί. Κάποια στιγμή η Παρασκευή μου είπε ότι έδωσε εξετάσεις για την Εθνική Τράπεζα και ότι πέρασε. Ενόσω σπούδαζε ακόμα, άρχισε να εργάζεται στην τράπεζα, αρχικά στο ταμείο και μετά, γάτα καθώς ήταν, άρχισε να αναλαμβάνει θέσεις με μεγαλύτερες ευθύνες.

Εγώ μετά την αποφοίτηση έφυγα για την Αμερική, η Παρασκευή συνέχισε στην Ελλάδα. Τα χρόνια πέρασαν, εγώ επέστρεψα, πού και πού άκουγα από την κοινή μας φίλη κάποια νέα της Παρασκευής, χαθήκαμε όμως. Πέντε χρόνια πριν άκουσα ξανά το όνομά της μετά από καιρό, όταν η ανοησία, η ιδεοληψία και το τυφλό μίσος κάποιων την σκότωσαν.

Ακόμα και τώρα κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για αυτό το έγκλημα. Ακόμα και σήμερα ο θάνατος της Παρασκευής δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Ήταν μια έξυπνη, χαμογελαστή, συμπαθητική και ευγενική κοπέλα, η οποία πλήρωσε με τη ζωή της αμαρτίες άλλων, γιατί έκανε το φοβερό ατόπημα να δουλεύει σε μια τράπεζα.

Ήταν μια συνομήλική μου με ολόκληρη τη ζωή μπροστά της, μια ζωή που δεν της χαρίστηκε αλλά που τη διεκδίκησε από νωρίς, μέχρι τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν τρέχει τίποτα να υπάρχουν και μερικοί θάνατοι προκειμένου εκείνοι να εκφράσουν την “ιερή τους αγανάκτηση” που όλα τα δικαιολογεί και όλα τα ξεπλένει.

Όσο δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά, όσο ανεκτικότεροι γινόμαστε, τόσο πιο διάπλατα ανοίγουμε τις πόρτες έτσι ώστε η ιστορία της Marfin να επαναληφθεί. Για την Παρασκευή και την οικογένειά της δεν μπορώ να κάνω και πολλά, για την ακρίβεια δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όμως η ασφυξία που νιώθω κάθε φορά που τη θυμάμαι έχει κάνει πολλά για μένα».

Η συγκινητική ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη:  

 

 

To άρθρο Η συγκινητική ανάρτηση Γιατρομανωλάκη για τη φίλη του, Παρασκευή Ζούλια που έσβησε στις φλόγες της Marfin δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate