Η παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 63%


Η παράνομη μετανάστευση και η διακίνηση προσώπων προς τη Γερμανία παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο από το 2021 και μετά, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην επίσημη ετήσια έκθεση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας – έκατσης 110 σελίδων – η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα από την Υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild.


Τον Οκτώβριο του 2022, η Bild έκανε λόγο για περισσότερες από 12.000 παράνομες εισόδους σε γερμανικό έδαφος.


Σύμφωνα με την έκθεση, το 2021 καταγράφηκε «αύξηση της παράνομης Μετανάστευσης σε όλες τις συνοριακές περιοχές της Γερμανίας».


«Συνολικά καταγράφηκαν 57.637 μη εξουσιοδοτημένες είσοδοι στη Γερμανία», αριθμός που αντιστοιχεί σε «αύξηση 63% σε σχέση με το προηγούμενο έτος» και είναι «η υψηλότερη τιμή από το 2017».


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εντόπισε περίπου 11.500 άτομα που ταξίδεψαν στη Γερμανία ως «αναγνωρισμένοι δικαιούχοι προστασίας στην Ελλάδα», προκειμένου να υποβάλουν ξανά αίτηση για την παροχή Ασύλου. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για Αφγανούς, Ιρακινούς και Σύρους.


«Στο πλαίσιο μέτρων που βρίσκονταν κάτω από το επίπεδο της επανεισαγωγής των συνοριακών ελέγχων», η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατέγραψε 11.228 μη εξουσιοδοτημένες εισόδους μέσω Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων «δύο επιχειρήσεων διακινητών που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών».


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εμπλέκεται και στις απελάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το 2021 δεν διεκπεραιώθηκε ούτε το 50% όσων προβλέπονταν (15.074 από 33.623). Όσοι δεν απελάθηκαν «δεν παραδόθηκαν για διάφορους λόγους κατά την ημέρα της πτήσης με σκοπό την απέλασή τους». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι 11.850 υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είχαν διατεθεί ως «συνοδοί για το αεροπορικό ταξίδι». Τελικά πραγματοποιήθηκαν 11.658 απελάσεις «με πρωτοβουλία των κρατιδίων» και άλλες «3.416 στο πλαίσιο της εκτέλεσης των καθηκόντων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας».


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διέθετε το 2021 περίπου 54.000 υπαλλήλους. Το κόστος για το Γερμανό φορολογούμενο ανήλθε στα 4,7 δις Ευρώ.


Πηγή: ΚΥΠΕ  

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.