Η Μόσχα θα στείλει σε Γερμανία αποδείξεις για μαζικούς τάφους στο Ντονμπάς


Η Ρωσία θα στείλει στην Γερμανία, μέσω διπλωματικών διαύλων, ένα ειδικό μήνυμα που θα περιλαμβάνει αποδείξεις για μαζικούς τάφους στο Ντονμπάς, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις καταγγελίες περί γενοκτονίας, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.


«Το μήνυμά μου στους ομολόγους μου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας είναι το εξής: σε σχέση με τις δηλώσεις του καγκελαρίου Σολτς ότι οι δηλώσεις περί γενοκτονίας στο Ντονμπάς είναι γελοίες, θα παρουσιάσουμε αποδείξεις για μαζικούς τάφους στην περιοχή, για να τις μελετήσει η γερμανική ηγεσία», ανέφερε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram. Εξήγησε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να δώσει ευρύτερα στην δημοσιότητα το υλικό αυτό, που θα σταλεί και στην Ουάσινγκτον, επειδή «οποιαδήποτε πλατφόρμα θα το μπλόκαρε αμέσως ως μη επιτρεπτό περιεχόμενο».


«Θα σας προειδοποιήσω ότι ακόμη και αυτοί που τα έχουν δει όλα θα το βρουν αφόρητο», πρόσθεσε.


Η Ζαχάροβα ζήτησε επίσης από τους Γερμανούς, όσο ετοιμάζεται το μήνυμα που θα τους σταλεί, να μελετήσουν το θέμα στις «ανοιχτές πηγές» που υπάρχουν, χρησιμοποιώντας τους υπερσυνδέσμους στους ιστοτόπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ερευνητικής Επιτροπής.


Νωρίτερα, ο Σολτς είπε ότι ο όρος γενοκτονία δεν είναι ο κατάλληλος για να περιγράψει την κατάσταση στο Ντονμπάς και χαρακτήρισε καταγέλαστες τέτοιες δηλώσεις. Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα της εβδομάδας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει αυτή την λέξη για να περιγράψει τις εξελίξεις στην περιοχή.


Διαβάστε επίσης:


Στόλτενμπεργκ: Η Μόσχα διατυπώνει αδύνατες εγγυήσεις ασφαλείας


Γερμανία: Υπάρχει και πάλι η απειλή πολέμου στην Ευρώπη


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.