Η «λεηλασία του Δημοσίου» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τελειώσει


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, 11:37

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ εδώ στου Ρέντη και να συνομιλήσω με εργαζόμενους που ετοιμάζονται για την αυριανή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, όπου θα δώσουν το παρών. Αύριο, 9 του Νοέμβρη η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος, με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας. Δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη- Χατζηδάκη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) στου Ρέντη και τις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενου.

 

 

Ταυτοχρόνως, είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει για την ανάγκη ενός συστήματος ισχυρών δημόσιων συγκοινωνιών στην υπηρεσία του πολίτη, που σημαίνει και στήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής και στήριξη των εργαζομένων: «Ο διαγωνισμός που αφήσαμε προίκα στην κυβέρνηση της ΝΔ ήταν 750 λεωφορεία και τον κατάργησε. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αναγκαίο, συνεπώς, να στηριχθούν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με σύγχρονα λεωφορεία, για να έχει ο πολίτης αξιόπιστες συγκοινωνίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του. Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει και στήριξη των εργασιακών σχέσεων, στήριξη των εργαζομένων».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, καταχειροκροτούμενος από τους εργαζόμενους, για στήριξη του δημόσιου χώρου, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει, κατά τον ίδιο, με μία πολιτική απαξίωσής του και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

«Η λεηλασία θα τελειώσει. Ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί, γιατί η ελληνική κοινωνία χρειάζεται στήριξη. Κι αύριο είναι μία ημέρα κρίσιμη για να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος», κατάληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, 11:55

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.